Mültecilerle Dayanışma Derneği; dil, din, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, engellilik, politik görüş farklılığı ve diğer nedenlere dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkesinden ayrılmış mültecilerin, sığınmacıların, göçmenlerin, geçici sığınma hakkı arayan, ikincil koruma prosedürüne girebilecek insanların ve uluslararası koruma ihtiyacı olan insanların sorunları hakkında çalışan bir insan hakları ve insani dayanışma örgütüdür. 31 Ocak 2008 tarihinde İzmir’de kurulan Mülteci-Der, hizmetlerini İzmir’de bulunan ofisinden tüm Türkiye’ye yönelik olarak vermektedir.
Mülteci-Der, Türkiye'de uluslararası koruma ihtiyacı olan tüm grupların ve göçmenlerin temel insan haklarına ve insan onuruna uygun hayat sürme haklarını savunur ve bu yönde bireysel vakalara hukuki ve psiko-sosyal danışmanlık ve yönlendirme; farkındalık oluşturma; savunuculuk ve lobicilik faaliyetleri yürütür. Derneğimiz hedef gruba yönelik tüm faaliyetlerini ücretsiz sunmaktadır.
Dernek, başvuranlarına Arapça, Farsça, İngilizce ve Türkçe dillerinde hizmet vermektedir.
Telefonla görüşme Türkçe ve İngilizce: Pazartesi-Cuma 10:00-18:00
Ofis görüşme saatleri: Türkçe & İngilizce: Çarşamba ve Cuma 14:00-18:00
Arapça: Çarşamba 14:00-18:00
Farsça: Cuma 14:00-18:00
Tel: 0 (232) 483 54 21 - 0549 483 54 21 - 0549 483 54 22
Fax: 0 (232) 483 54 21
Adres: Anafartalar Caddesi, Salepcioğlu İşhanı, No. 96/511, Kat:5, Konak / İzmir
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 10:00 -18:00
Temel Faydalanıcılar: Mülteci ve Sığınmacılar, Sığınma Talebinde Bulunmak İsteyen Kişiler, Göçmenler
İnsan haklarının evrenselliğini ve bölünmezliğini savunmaktadır. Irk, etnik köken, dil, din ve mezhep, dinsel inanç ve inanç, renk, cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, siyasi ve felsefi görüş, engellilik vb. nedenlerle yapılan her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eder. Nefret söylemi ve nefret suçları ile mücadele eder. Her koşulda ve dünyanın her yerinde ölüm cezasına karşıdır. Her yerde ve her koşulda, kime yapılırsa yapılsın işkenceye karşı çıkar. Herkes için, her yerde ve koşulda adil yargılanma ve savunma hakkını savunur. Her zaman ve her koşulda savaşa ve militarizme karşıdır; barış hakkını savunur. İfade özgürlüğünü koşulsuz ve sınırsız olarak savunur. Düşünce ve inanç özgürlüğünü dokunulmaz bir hak olarak görür. Koşulsuz ve sınırsız bir şekilde savunur. Vicdani Ret hakkını tanır ve savunur. Örgütlenme özgürlüğünü savunur. Ezilen birey, cins, sınıf, halkın/ulusun hakları için mücadele eder. Zulme ve baskıya karşı direnme hakkını savunur. Ulusların/Halkların kendi kaderini tayin etme hakkını savunur. İnsancıl hukuku savunur. Her zaman ve her yerde soykırıma karşı çıkar. Herkesin anadilinde eğitim ve öğrenim görme hakkı ile anadilinde kamu hizmeti verme ve alma hakkını savunur. İnsan Hakları Derneği, kişisel, siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar ile dayanışma haklarını bir bütün olarak benimser ve savunur.
Dernek, başvuranlarına hukuki danışmanlık, sosyal danışmanlık, giyecek yardımı, gıda yardımı, psikososyal danışmanlık ve ilaç temini sağlamaktadır. Hizmetlerini Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe vermektedir.
Tel: 0 (232) 445 41 68
Fax: 0 (232) 445 41 68
Adres: 859 Sokak No:4 Söğütlü İşhanı Kat 6 Daire: 501 İzmir
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 09:00 - 18:00
Temel Faydalanıcılar: Yaşlılar, Kadınlar, Gençler, Çocuklar, LGBTT, Mülteciler ve Sığınmacılar, Yoksullar, İşkence Mağdurları, Şiddet Mağduru Kadınlar, Sığınma Talebinde Bulunmak İsteyen Kişiler, Göçmenler, Yetişkinler, Kürtler
TEGV'in amacı; İlköğretim çağı çocukların Cumhuriyetin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamaktır. Daha detaylı bilgi için www.tegv.org internet sitesinden faydalanabilirsiniz.
Vakıf; başvuranlarına eğitim desteği sağlamaktadır. Hizmetlerini Türkçe vermektedir.
Tel: 0 (232) 386 34 88
Fax: 0 (232) 386 41 31
Adres: Anadolu Cad. No:766 Betonyol Çiğli-İzmir
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 09:00-17:30
Temel Faydalanıcıları: Çocuklar
S.S. Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, engellilerin yararı için, toplumun iyi niyetini ve potansiyelini, devletin anayasal ödev ve sorumluluklarını aktif hale getirmek; daha gerçekçi bir alana kanalize edilmesini sağlamak ve ortak projeler üreterek hayata geçirmek amacıyla kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda engellilerin iş, sağlık, eğitim, ve genel ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de bulunup ruh ve bedenen kendilerine yeterli olabilecek gücü kazanabilmeleri için eğitici, birleştirici ve tedavi edici çalışmalar yapmaktadır. Aynı zamanda kooperatifimiz kar amacı gütmeyen bir kooperatiftir. Başvuranlarına giyecek ve gıda yardımı yapmaktadır. Hizmetlerini Türkçe sunmaktadır.
Tel: 0 (232) 489 82 82
Adres: 850 Sokak No: 4 Daire: 105 Kemeraltı Konak / İzmir
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma saatleri: 09.00- 18.00
Temel Faydalanıcılar: Kadınlar, Gençler, Tüm Engelliler
Derneğin amacı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin iç hukukunun bir parçası olan Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmeleri’nin (ve kurallarının) ve de Avrupa Sosyal Şartı ile ilgili yükümlülüklerinin yerine getirilmesine yönelik gönüllülük ilkeleri çercevesinde girişimlerde ve desteklerde bulunmaktır. Bu bağlamda ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer yoksunluklar nedeniyle risk tehdidi altında bulunan ya da herhangi bir nedenle adli sistem içinde yeralan çocuk ve gençlerin yararı ve esenliği, onuru ve saygınlığı gözetilerek, risk ortamından uzaklaştırılıp kimlik ve özgüvenlerinin gelişmesinin desteklenmesidir. Bu desteğin amacı çocuk ve gençlerin aileleri ile birlikte her yönden iyileştirilmesidir ve toplumsal yaşama katılmalarını sağlamaktır. Bu amaçla; çocuk haklarını ihlale, çocukların ihmal ve istismarına karşı yasal çerçevede her türlü mücadeleyi vermek, çocuklar açısından risk ortamlarını kaldırmak, riskle karşılaşmış çocukların kurtarılması ve rehabilite edilerek toplumla yeniden kucaklaşmalarının sağlanması için çalışmalar yapmaktır.
Dernek; başvuranlarına hukuki danışmanlık, sosyal danışmanlık, giyecek yardımı, gıda yardımı ve psikolojik danışmanlık sunmaktadır. Hizmetlerini Türkçe ve İngilizce vermektedir.
Tel: 0 534 5475269
E-mail: [email protected]
Website: www.covak.org
Adres: 2809 Sokak No:39 Mersinli, Konak / İzmir
Temel faydalanıcılar: Yaşlılar, Kadınlar, Gençler, Çocuklar, LGBTT, Mülteciler ve Sığınmacılar, Yoksullar, Şiddet Mağduru Kadınlar, Yetişkinler, Engelliler