SIĞINMACILAR VE GÖÇMENLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Konya Temsilciliği- SGDD

SGDD'nin temel amacı mültecilerin, göçmenlerin ve geçici sığınma hakkı arayan insanların sorunlarıyla ilgilenmek ve bu sorunlara çözümler getirerek bu insanlara yardım etmektir.

Başvuranlarına sosyal danışmanlık, psikososyal danışmanlık, psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık, sağlık hizmetleri, giyecek yardımı, ilaç temini hizmetleri sunan SGDD hizmetlerini başvuranların talep ve sorunları doğrultusunda genişletmektedir.

Dernek başvuranlarına Türkçe, Somalice, Arapça, İngilizce hizmet vermektedir.

Telefon: (0332) 350 66 60
Faks: (0332) 350 66 60
Adres: Aziziye Mahallesi mimar Sinan Sokak Çelikel İş Hanı No: 29/4 Karatay / Konya
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 09:00 - 12:30 ve 13:30 - 17:30

Temel Faydalanıcılar:

Mülteciler ve Sığınmacılar, İnsan Ticareti Mağdurları, Sığınma Talebinde Bulunmak İsteyen Kişiler

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği – MAZLUMDER

Haksızlığa ve zulme uğramış kişilere özgürlüğü, hakları elinden alınmış kişilere hukuki destek sağlamayı amaçlayan Mazlumder başvuranlarına hukuki yardım hizmeti sunmaktadır.

Dernek başvuranlarına Türkçe ve Arapça dillerinde hizmet vermektedir.

Telefon : (0332)353 36 37
Faks: (0332)353 36 37
Adres: Sahipata Mah. Alaedin Bulvarı No:52/5 Meram/Konya

Ulaşım

Merkezde yer almaktadır, haritada 1 numara ile gösterilmektedir.

Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 09:00-18:00

Temel Faydalanıcılar

Yaşlılar, Kadınlar, Gençler, Çocuklar, Mülteciler ve Sığınmacılar, İşkence Mağdurları , İnsan Ticareti Mağdurları, Sığınma Talebinde Bulunmak İsteyen Kişiler, Göçmenler

Ravza Eğitim Vakfı

Milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı insan yetiştirmek, bunun için okullar, dershaneler, eğitim ve kültür tesisleri kurmak, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek, yurt açmak suretiyle yardımcı olmayı amaçlayan Ravza Eğitim Vakfı, başvuranlarına Arapça, İngilizce, Somalice, Türkçe dillerinde hizmet vermektedir. Başvuran ihtiyaç sahiplerine giyecek Yardımı, gıda Yardımı, ev eşyası, kömür yardımı yapan vakıf, psikolojik danışmanlık, sağlık yardımı, ilaç temini hizmetlerini de sunmaktadır.

Telefon : (0332)353 43 65
Faks: (0332)352 41 48
Adres: Sari Yakup Mahallesi Han Sokak No: 9 Karatay /Konya
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 08.00 – 17.00

Temel Faydalanıcılar

Yaşlılar, Kadınlar, Gençler, Çocuklar, Mülteciler ve Sığınmacılar, Yoksullar, Göçmenler

Şefkat – Der

Evsiz, kimsesiz, şiddet mağduru, cinsel kurban, sığınmacı ve mültecilere dayanışmak amacıyla barınma evlerinde süre sınırlaması olmaksızın misafir eden Şefkat – DER her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi ilke edinmişlerdir.

Telefon: 0332 351 27 65 / 0212 244 85 97
Faks: 0332 351 20 78
Adres: Alaaddin bulvarı, Saray İş Hanı No: 404 Meram / Konya

Ulaşım

Merkezde ana caddenin üzerinde yer almaktadır, haritada 3 numara ile gösterilmektedir.

Çalışma Günleri: Haftanın her günü
Çalışma Saatleri: 7 gün 24 saat hizmet vermektedir, Ofisin kapalı olduğu gün ve saatlerde irtibat telefonları görevlilere yönlendirilmiştir.

Temel Faydalanıcılar

Yaşlılar, Kadınlar, Gençler, Çocuklar, Mülteciler ve sığınmacılar, Yoksullar, İşkence Mağdurları, Sığınma Talebinde Bulunmak İsteyen Kişiler, Göçmenler, Yetişkinler, Sokakta Yaşayan Kişiler.

Helsinki Yurttaşlar Derneği - Mülteci Savunuculuk ve Destek Programı – HYD

HYD- Mülteci Savunuculuk ve Destek Programı (MP): Mültecilerin ve hassas durumdaki göçmenlerin Türkiye’deki hukuksal koruma mekanizmalarına erişimi, sığınma ve düzensiz göç kontrolü alanındaki devletin politika ve uygulamalarının izlenmesi, uluslararası standartlarla uyumlu politika ve yasal düzenleme önerilerinde bulunması amaçlarına yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye’de uluslararası korumadan yararlanmak üzere devlet makamlarına ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (BMMYK) başvuruda bulunmak isteyen ve/veya hareket halindeyken yakalanıp hukuka aykırı olarak sınırdışı edilme ya da keyfi olarak alıkonma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kişilere kapsamlı ücretsiz hukuki destek sağlamaktadır. Gereken durumlarda ulusal yargı ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) araçlarını kullanarak koruma müdahalelerinde bulunan Helsinki Yurttaşlar Derneği başvuranlarına Arapça, Farsça, Fransızca, İngilizce, Somalice, Türkçe, Rusça dillerinde hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir.


Telefon : 0 212 292 48 30 - 0 212 292 48 32
Faks: 0 212 292 48 33
Adres: Dr. Refik Saydam Cad. No: 39 Kat:4 Daire: 11 Beyoğlu/İstanbul
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 09.30 – 17.30
Pazartesi --- 14:00 - 17:30
Arapça Perşembe --- 10:00 - 17:30 Farsça

Kendisini Fransızca, İngilizce, Türkçe dillerinde ifade edebilen danışanlar hafta içi her gün çalışma saatlerinde derneğimize bizzat veya telefonla başvurabilirler. Diğer dillerde tercüme hizmetine ihtiyaç duyan başvuranlara ise HYD tercüman havuzundan ilgili dildeki tercüman ile en kısa sürede irtibata geçilerek, geri dönüş yapılır.

Temel Faydalanıcılar

Mülteciler ve Sığınmacılar, Sığınma Talebinde Bulunmak İsteyen Kişiler

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Uluslararası Af Örgütünün amacı her insanın İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi tarafından kabul edilen insan haklarına ve diğer tüm uluslararası insan hakları standartlarına erişebilmesini sağlamaktır. Uluslararası Af Örgütü, bu hakların ağır ihlallerini engellemeye ve sonlandırmaya odaklanmış bir şekilde eyleme geçip, araştırmalar gerçekleştirmektir. Mülteci ve sığınmacıların insan haklarının korunması amacıyla da tüm dünyada çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Türkiye'de mülteci ve sığınmacılara hukuki destek vermek üzere çalışmaktadır. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi insan kaynağı problemleri nedeni ile ancak aşağıdaki konularda, tüm şehirlerde ikamet eden mülteci ve sığınmacıların başvurularını kabul etmektedir.

  • İltica prosedürüne erişimde yaşanan problemler
  • Alıkonma merkezlerinde haksız tutulma, işkence ve kötü muamele iddiası
  • Hukuk dışı geri gönderme ve geri çevirme riski
  • İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında verilen sınır dışı kararlarına karşı idari ve adli itiraz mekanizmalarına erişimde rehberlik

Tüm başvurular için adresine başvuru yapılabilir.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, UNHCR'nin uygulama ortağı değildir. Bu nedenle UNHCR randevuları, dosya bilgisi talebi, prosedür süresi gibi konularda başvuruculara yeterli destek sunulamayabilir. Uluslararası Af Örgütü başvuranlarına Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dillerinde hukuki destek hizmeti vermektedir.

Telefon : 0212 361 62 17
Faks: 0212 361 62 19
Adres: Kamerhatun Mahallesi Hamalbaşı Caddesi 22/1-2-3-4-5 Beyoğlu İstanbul
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 10.00 – 18.00
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi mülteci ve sığınmacıların başvuruları ile ilgili görüşmeleri Ankara'da, randevu sistemi ile gerçekleştirmektedir. Randevu için adresine başvuru yapılabilir.

Temel Faydalanıcılar

Yaşlılar, Kadınlar, Gençler, Çocuklar, LGBTT, Mülteciler ve Sığınmacılar, İşkence Mağdurları , Sığınma Talebinde Bulunmak İsteyen Kişiler

Kaos GL Derneği

Kaos GL Derneği, LGBT bireylerin insan hakları için mücadele etmektedir. Türkiye'de LGBT bireylerin uğradığı hak ihlallerini ve ayrımcılığı görünür hale getirmek için raporlama yapmakta ve hak ihlallerini engellemek için gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerin yapılması için çalışmalar yürütmektedir. Eşcinsel, biseksüel ve trans varoluşu konusunda toplumsal farkındalık için çalışmalar yapmaktadır. Kaos GL Derneği, LGBT sığınmacı ve mültecilere destek vermektedir.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile iyi niyet anlaşması çerçevesinde düzenli olarak LGBT sığınmacı ve mültecilerin genel olarak gönderildiği uydu kentleri ziyaret edip birebir görüşmeler yapmaktadır. Derneğin, BMMYK dosya takibi yapabilmesi için sığınmacının iltica başvuru nedeninin "cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği" olması gerekmektedir. Sığınmacı, cinsel yönelimini ya da cinsiyet kimliğini BMMYK’ya bildirmediği sürece dosya takibi konusunda derneğin çalışma alanının dışında kalmaktadır. Fakat, BMMYK'ya bildirilmemiş olsa dahi, başvuran LGBT sığınmacı ve mültecilere diğer konularda destek verilmektedir.

Dernekte hukuki danışmanlık, sosyal danışmanlık, giyecek yardımı, gıda yardımı, psiko-sosyal danışmanlık, sağlık hizmetleri ve ilaç temini hizmetleri sunulmaktadır. Hizmetler Arapça (Salı-Çarşamba-Perşembe) ve İngilizce (hafta içi her gün) dillerinde verilebilmektedir. Kaos GL Derneği, Ankara’da bulunmaktadır fakat diğer illerden telefonla danışmanlık için başvurabilirsiniz.


Tel: (0 312) 230 03 58
Faks: (0 312) 230 62 77
Adres: GMK Bulvarı 29/12 Kızılay/ANKARA
Çalışma Günleri: Pazartesi / Salı / Çarşamba / Perşembe / Cuma
Çalışma Saatleri: 09.30-17.00

Temel Faydalanıcılar

LGBT, Mülteciler ve Sığınmacılar, Sığınma Talebinde Bulunmak İsteyen Kişiler, Göçmenler

Ulaşım

Kaos GL Kızılay merkezindedir. Kızılay metrosu Milli Müdafaa çıkışından (YKM binası karşısı) çıktığınızda Maltepe yönünde Gazi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde 5 dakikalık yürüme mesafesindedir.